GH223 | Souvenirs en afscheid bij AG Care

Geplaatst op 19 aug 2023 - 12:59

Vanuit de bus richting Wierden mailen we jullie ons laatste dagverslag. Tot snel!

Vanochtend ging de wekker om 7 uur. We hadden drie kwartier om onze tassen in te pakken en ons klaar te maken voor vertrek, maar het Wierdens kwartiertje was aanwezig bij sommigen😉. Als ontbijt hadden we een lekker broodje, met ei en worstjes. Daarna was het tijd om te vertrekken richting de souvenirmarkt. Natuurlijk ging het weer op zijn Ghanees, dus de weg was weer hobbelig en lang. Daar aangekomen hadden we een uur om rond te lopen en leuke dingen te kopen. Het was er een chaos met allerlei standjes en overal werden we nageroepen om naar binnen te gaan. Bij terugkomst in de bus werden de prijzen met elkaar vergeleken. Het bleek maar weer dat de één beter heeft afgedongen dan de ander. Conclusie was dat de Ghanezen zeker niet armer zijn geworden door ons bezoekje.

Toen was het tijd om naar AG Care te gaan. Hier stond pizza op ons te wachten. Bij AG Care konden we al onze spullen achterlaten die we niet meer mee wilden nemen naar Nederland. Om 14.00 kwam de directeur van AG Care langs om te horen hoe ons avontuur is geweest en om te zeggen hoe dankbaar hij is dat wij dit project hebben gedaan. Iedereen kon nog even gebruik maken van de wc en toen was het tijd om naar het vliegveld te gaan.

We schrijven dit nu terwijl we zitten te wachten op het boarden. Op het vliegveld zijn de eerste zoetigheden al weer genuttigd. Het smaakte overheerlijk om weer zoiets te eten!

Wij stappen zo het vliegtuig in en we hopen jullie morgen allemaal weer te zien!

Groetjes,

Henrianne & Jalinde

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.