GH317 | Aan het werk!

Geplaatst op 25 jul 2017 - 12:11

De wat beroerde start op Schiphol en het gehaast in Lissabon zijn ze wel weer vergeten, daar in Ghana. Het project van de Wezep'ers is nu ècht van start, schrijft hoofdleider Koen:

De groep is inmiddels sinds zondag in Za-ari in Ghana en het gaat heel goed! Het werk is op maandag begonnen. De enige probleemjes waren wat koffers die nog nagezonden worden, en de bus zat een keertje vast in de aarde waardoor die uitgegraven moest worden. Maandag is ook kinderwerk gedaan en zijn er bezoekjes gepleegd aan de lokale bevolking. Heel bijzonder om op zo'n manier kennis te maken met Afrika!

Het is nu dinsdag en we zijn inmiddels volop aan het werk! Zondag zijn we na twee bus-dagen aangekomen in Za-ari. In de bus hebben we een mooie kerkdienst gehouden. De accommodatie is echt Afrikaans, de twee meegebrachte WC-brillen komen goed van pas. Maandag zijn we eerst ontvangen door de lokale Chief en daarna aan het werk gegaan. De fundering zou er liggen maar lag er niet dus daar zijn we nu eerst mee bezig. Kinderwerk ging supergoed! We begonnen met nul kinderen en eindigden met 150 kinderen. Ook de huisbezoeken waren mooi, interessant en vooral leuk. We hebben geen zieken, geen ongevallen, alles gaat goed! Alleen regent het soms erg hard maar de gaten in het dak van de slaapkamers hebben we inmiddels gedicht. 

Het gaat dus heel goed met ons! Groeten van allemaal! Koen Vliegenthart, hoofdleider.

Als thuisfront 'terugzwaaien' naar de groep kan via worldservants.nl/groeten.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.