GH317 | De bouw ligt op schema!

Geplaatst op 31 jul 2017 - 17:51

Het gaat lekker met de Wezep-groep. Grote vooruitgang op de bouw en veel culturele ervaringen. Lees de update van hoofdleider Koen:

Er is veel gebeurd sinds ons vorige bericht. Helaas kunnen we niet vaker berichten en foto’s plaatsen want er is maar weinig internet hier. De bouw gaat heel goed, mits we deze week genoeg materialen krijgen lijkt het allemaal op tijd af te komen! Naast het bouwen doen we natuurlijk van alles. Het Football4Water project waarin we lokale kinderen voetbaltraining geven en tussendoor hygiëneles. Soms is dat wel lastig want wat doe je als er geen WC’s in de buurt zijn, of er geen schoon water in de buurt is, laat staan dat er geen tandenborstels zijn en zeep? Maar we doen ons best. Erg indrukwekkend zijn ook de huisbezoeken, waar we geconfronteerd worden met de grote verschillen tussen de Ghanezen en ons. Maar ook veel mooie momenten, bij voorbeeld toen we van de plaatselijke chief een welkomstcadeau kregen: een geit en een kip (beide zijn inmiddels verorbert). Of de kerkdienst die we gisteren meemaakten, wat een enthousiasme en dynamiek! Wellicht dat dominee Johan hier nog leuke ideeën op heeft gedaan. Het kinderwerk loopt ook erg goed. Hoe trots zijn de kinderen als ze iets geschilderd hebben en het de volgende dag weer van huis meenemen om nog eens te laten zien.
In het weekend een leuk uitstapje gedaan, naar een krokodillenpoel en een voormalig slavenhandelsterrein. Het eerste kwamen we gelukkig heelhuids uit, het tweede ook, althans wij wel maar heel veel slaven destijds niet. Een lastig stukje uit onze geschiedenis.
De gezondheid gaat best goed, natuurlijk zijn er de normale maagproblemen en sommige slaapproblemen (met dank aan de snurkers) maar de medisch leider mag niet klagen.

We zijn klaar voor de laatste werkweek! Volgende week maandag gaan we al weer richting Accra. Een hartelijke groet van ons allemaal!  

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.