GH415 | Het is letterlijk en figuurlijk warm in Najong#2

Geplaatst op 21 okt 2015 - 16:46

Vanmiddag ontvingen wij een telefoontje uit Ghana, hoofdleider Henni bracht ons op de hoogte van de afgelopen dagen.

Henni begint haar gesprek met de mededeling dat het heel goed gaat in Ghana. De ontvangst in het dorp was heel hartelijk, de oudsten van het dorp waren zondagavond al op bezoek gekomen om de groep te ontmoeten en welkom te heten. Op maandag is ook de Chief langs geweest. Maandagmiddag hebben de deelnemers kennis gemaakt met de twee schoolhoofden van de Primary School en de Junior High en ook zijn de eerste contacten gelegd met de leerkrachten. Het personeel is positief, hartelijk en ook afwachtend en benieuwd wat de groep komt doen en hoe de samenwerking zal verlopen. Dinsdag zijn de eerste werkzaamheden op de bouw opgepakt en woensdag is er een start gemaakt met het lesgeven. De bouw zal waarschijnlijk iets minder vlot gaan als gedacht van te voren, het is namelijk erg heet op het moment in het noorden van Ghana. Zelfs de Ghanezen zeggen dat ze het heet vinden, daarom is het letterlijk en figuurlijk een warm welkom in Najong#2. De groep zal daarom alleen in de middag op de bouw actief zijn. Maar er is genoeg hulp want er zijn ook mensen uit de gemeenschap die elke dag mee helpen, heel leuk om meteen veel contact te hebben met de bewoners van het dorp en omgeving.
Met de groep gaat het goed, ondanks de hoge temperaturen is het heel gezellig en heeft iedereen er zin in. De projectcoördinator Stephen Abarika die bij de groep is namens AGREDS (de partnerorganisatie waarmee wordt samengewerkt) heeft alles goed voorbereid dus het project is goed en vlot van start gegaan. Komend weekend wordt er geprobeerd om een internetcafé op te zoeken om zelf een bericht te plaatsen en/of de groeten te printen, maar het is nog niet duidelijk of dit gaat lukken qua planning.

Een warme groet van de groep uit Ghana!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.