GH417 | Laatste dag

Geplaatst op 18 aug 2017 - 12:31

Het is de laatste dag in Ghana voor groep Zwolle. Gister strand, vandaag markt en LifeLine. En dan vanavond vliegen ??... Esther vertelt over deze dagen in Accra:

Wij zijn aan de terugreis begonnen! Gisteren zijn we naar een prachtig strand geweest met ligbedden, kokosnoten en hoge golven. Wat hebben we genoten! Gisteravond hadden we een mooie afsluiting/ bonte avond: Anton speelde allerlei situaties na die we de afgelopen weken hebben meegemaakt, hilarisch! Vandaag bezoeken we een speciaal programma van AG Care, onze partnerorganisatie. Dit programma heet LifeLine; straatmeisjes worden opgenomen in een educatieprogramma. Ook gaan we nog naar een markt. We vinden het ontzettend leuk om leuke spulletjes te kopen. Daarna gaan we pizza eten!!!! We vliegen om 22 uur lokale tijd naar Lissabon.

We kijken allemaal enorm uit om onze geliefden weer te zien! De jongeren zijn ook heel erg bezig wat ze het eerst gaan eten als ze thuis zijn! Grappig

We kijken terug op een ongelofelijk mooie tijd! Wat een mooie, bijzondere, onverwachte dingen hebben we meegemaakt! We voelen ons rijk gezegend en zijn God heel dankbaar dat alles zo goed is verlopen! We hebben vaak het nummer Amazing Grace gezongen met elkaar, een van de favorieten van de jongeren. Deze genade hebben we echt ervaren! Tot op Schiphol! Morgenmiddag hopen we jullie rond half twee te zien in Aankomst 1, ons vluchtnummer is TP664 herkomst Lissabon. 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.