GH417 | Met een chief naar huis

Geplaatst op 15 aug 2017 - 21:32

'Zwolle' is weer aan de terugreis begonnen. Aan het vertrek ging een hele ceremonie vooraf en vier Zwollenaren gaan met bijzondere titels naar huis. Lees het in het verslag van Joske:

Zaterdag was de laatste bouwochtend en hebben we aan het dak gewerkt. 's Middags heeft een deel van de groep een fietstocht gemaakt door de omgeving en de rest had wat vrije tijd. Zondagochtend gingen we naar de kerk, de meeste mensen in Afrikaanse kleren, en daar heeft Henk gepreekt. Daarna was de voetbalwedstrijd Ghana-Nederland. Onze strijders hebben hard gewerkt, maar helaas verloren we met 5-3. Het was wel heel leuk!

Maandag was Jos jarig en was ook het slotfeest van kinderwerk. Dat was chaotisch maar vooral gezellig! Toen gingen we na het middageten naar de overdracht. Dat was een uitgebreide ceremonie met een groot publiek. Bijzonder om te zien! Tussendoor moesten we beginnen met opruimen, want dinsdagochtend vroeg vertrekken we richting Accra. We aten 's avonds met de bouwvakkers en koks en gaven de afscheidscadeautjes. En als blijk van waardering werd Henk tot Chief van Dindani in NL gekroond met Anton als spokesman, Esther als Woman Chief met Maaike als spokeswoman.

We komen vandaag aan in Kintampo, onderweg zijn we naar de markt geweest in Tamale. Er zijn al leuke soeveniers gekocht! Morgen rijden we door naar Accra. Donderdag en vrijdag gaan we daar leuke dingen doen! Onder andere naar het strand!

Groetjes namens de hele groep, Joske
 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.