GH417 | Twee geiten en kleurrijke kleding

Geplaatst op 12 aug 2017 - 13:40

Hoog bezoek voor de Zwollenaren. De Queen-Mother kwam in hoogsteigen persoon langs, met twee (toen nog) levende cadeaus ??. Rachel Willering doet verslag:

De bouw van de school schiet flink op! Vandaag (zaterdag) gaan we voor de laatste ochtend bouwen en hopen we het dak er al op te krijgen. Afgelopen dagen zijn goed verlopen. Af en toe nog iemand ziek of niet lekker maar de meesten hebben nog wel energie. Donderdag na de lunch hebben de Queen-Mother en haar gevolg nog een bezoekje gebracht. Ze was erg blij met het werk dat wij doen en we hebben uit dankbaarheid twee geiten gekregen, waarvan we vrijdagochtend zelf één hebben geslacht (de jongens waren hier erg enthousiast over). Donderdagavond zijn de jurken en blouses binnengekomen. Iedereen ging ze passen en al snel was het een vrolijke kleurrijke boel.

Vrijdagavond zijn er groepjes verdeeld en is een deel bij de locals gaan eten en slapen. De meesten hebben het heel gezellig gehad en vonden het een toffe ervaring. Wat slaap betreft was het wat minder maar iedereen is nog steeds positief! De mensen die bij de compound zijn gebleven werden sochtends gewekt (om vier uur) door de Haan die de chauffeur van Steven had gevangen. Inmiddels is die ook geslacht. De komende dagen gaan we het project afronden zodat we richting Accra kunnen gaan. Er staat nog een voetbaltoernooi op het programma en een slotfeest voor het kinderwerk. We hebben zin in de laatste daagjes met z'n allen en gaan er nog even tegenaan! Groetjes namens de hele groep van Rachel

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.