GH418 | Mannen- en vrouwendingen

Geplaatst op 18 aug 2018 - 09:17

Wat hebben apenjacht, nagellak en dansen met elkaar gemeen? Lees het in de volgende update!

Woensdag was het mannen- en vrouwendag! We zijn de dag begonnen met aparte mannen- en vrouwen gmg's. Dat zorgde voor goede gesprekken. Verder konden we overdag onze dagelijkse bezigheden goed voortzetten: bouwen, life skills, football4water en kinderwerk. We zijn iets eerder gestopt met bouwen, zodat de mannen op apenjacht konden gaan. Helaas hebben ze weer geen apen gezien. Ondertussen hadden de vrouwen uitgebreid de tijd om even te douchen. Na het eten hadden de mannen de tijd om te douchen en hebben zij hun thema avond gehad. Voor de vrouwen lagen er na het eten maskertjes en nagellak klaar. Ook de marshmallows met gesmolten chocola mochten natuurlijk niet ontbreken. Dit hebben we uiteraard uiteindelijk wel gedeeld met de mannen. Na heerlijk te zijn opgetut, hebben ook de vrouwen hun thema avond gehad. Donderdagochtend is een groepje een uurtje eerder uit bed gestapt om de zonsopkomst te bekijken. Helaas was het bewolkt, maar ze hebben wel een mooie ochtendwandeling gehad. De rest van de dag werd er weer hard  gebouwd en inmiddels zijn de punten op de muur voor het dak gemetseld. In de avond kregen een aantal van ons last van de gebruikelijke lichamelijke projectkwaaltjes. Zoals we in eerdere updates al vertelden, zijn we op pad met een super toffe groep: iedereen helpt elkaar waar nodig. Gelukkig is het na een nachtje op de veranda weer bijna helemaal opgelost. Vandaag moesten we met een aantal mensen minder gaan bouwen. Toch zitten aan het eind van de dag de dakspanten op de school, zodat alleen de dakplaten nog geplaatst hoeven te worden. Ook hebben we de vloeren al kunnen storten. Grote dank aan onze Ghanese bouwvakkers die ontzettend hard doorwerken. Om 16.00 was er een dansmiddag voor ons georganiseerd. Deze viel helaas letterlijk in het water. We hebben weer mogen genieten van een typisch Ghanese regenbui, die nu al 6 uur duurt. De locals zijn blij met al het water, dus wij vieren dit met ze mee. Na een drukke week gaan we morgen uitslapen! In de middag zullen we de lokale markt gaan bezoeken. En hopelijk gaat de dansavond morgen wel door..

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.