GH418 | The singing group

Geplaatst op 12 aug 2018 - 00:21

Met een veelzijdig repertoire staat de Ghana-groep inmiddels bekend als 'the singing group'. In een aantal lange Whatsapp berichten vertelt hoofdleider Alie over de afgelopen dagen in Sumniboma.

We hebben nog niet de mogelijkheid gehad om een langer nieuwsbericht te sturen, dit komt eraan!! Tot die tijd vinden we het super fijn om de groeten te krijgen van iedereen die ons volgt! Het gaat goed met ons, op een elke wispelturige darm of open blaar na. Er wordt ontzettend goed voor ons gezorgd. We hebben een betonnen douche met (voor de heren) uitzicht over de groene heuvels van Sumniboma eo. We hebben goede latrines (1 zelfs met ingemetselde wcbril). De beste kok van het land kookt voor ons, we komen niks te kort. We werken hard, vanochtend hebben we nog een vloer in een van de klaslokalen gestort. Maandag gaan we de ringbalken storten, we zijn dus al op kozijnhoogte! Donderdag zijn we bij de chief geweest en zijn we daarna door het dorp gegaan om de dorpsbewoners te ontmoeten. (Incl alle geiten en kippen) in de middag zijn we gezamenlijk begonnen op de bouw. Gisteravond hebben we een avondprogramma gehad over wie God voor ons, ieder persoonlijk, wil zijn. Daarna hebben we onze keeltjes weer gesmeerd om te oefenen voor ons 'optreden' in de kerk.

Stephen noemt ons zelfs the singing group. Onder de bezielende leiding van een aantal muzikale talenten, zijn we in de bus begonnen met het opstellen van ons repertoire. Ondertussen is die al flink uitgebreid, al weet ik niet of alle  artiesten(sorry Marco, Trijntje en Queen) blij zijn met onze eigen tekstinterpretaties. Het houd de sfeer er van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat goed in!

Vanmiddag hebben we een rondwandeling gemaakt door de omgeving. In ons gedachten hebben we de zebra's, leeuwen en apen al zien lopen. Al schijnen die laatsten hier ook echt te zijn. We laten ons verrassen. Wie ons in ieder geval al sinds deze middag vergezeld is de geit. De chief is er blij met onze komst en heeft ons een kip, een parelhoen (delicatesse) en een geit geschonken als teken van dank. Ook heeft hij zelf een kijkje genomen op de bouw, dat was een speciaal moment! We houden jullie op de hoogte over de geit. So far so good, hij staat te genieten van het gras bij onze slaapzalen.

Morgen maken we ons klaar voor de kerkdienst en de voetbalwedstrijd. Verder zullen we genieten van alle rust die we hebben verdient na deze eerste prachtige en mooie week! We kijken uit naar volgende week!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.