[GH514] Alles is veranderlijk

Geplaatst op 24 okt 2014 - 10:49

De hoofdleider heeft gebeld om verslag te doen van de groep in Ghana - Nakpanduri. Het geluid viel zo nu en dan weg, maar wat luid en duidelijk  klonk was dat  het uitstekend gaat met de groep. Men raakt er aan gewend dat afspraken met de dag wijzigen.

Al het overheidspersoneel in Ghana staakt momenteel, maar omdat de World Servants groep op bezoek is, zijn de leraren ter plaatse speciaal voor hen aan het werk. Maar dat wil niet zeggen dat afspraken en plannen niet voortdurend veranderen! Ook is het niveau van de stof die de studenten gewend zijn, totaal anders dan hier in Nederland!

Buiten het lesgebeuren, is er ook een damesvoetbaltoernooi georganiseerd en... de Nederlandse ploeg heeft gewonnen! Kortom: Niets is wat het lijkt, maar met de groep gaat het prima. De thuisfronten krijgen de hartelijke groeten!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.