GH519 | Kan deze reis nog mooier?

Geplaatst op 1 aug 2019 - 22:40

05:00 uur, voor de laatste keer dit project worden we gewekt door imam. Waar we ons normaal nog een keer omdraaien is iedereen nu wat actiever. Er hangt iets in de lucht...

Onze laatste ochtend in Asenema! Sommige zijn wel heel actief en laten direct hun luchtbed leeg lopen. Anderen wrijven eerst nog even de slaap uit hun ogen.

Om 06:00 uur verzamelen we ons voor de kamer waar Seruja slaapt. Lang zal ze leven! Ze is jarig en dus is het feest. Aan het ontbijt krijgt ze cadeaus van haar ouders en van ons als groep. De dag begint prachtig.

Tijd om alles in te laden en te vertrekken. Na anderhalf uur rijden komen we aan bij een shopping mall. Het cultuurverschil kan niet groter. Waar we in Asenema vooral hutjes zagen waar 5 mensen in een kamer leven en er op de lokale markt vooral vis en tomaten te verkrijgen zijn, komen we hier de Burger King en een Apple store tegen. Ik moet eerlijk bekennen dat dit grote contrast even wennen is.

Na dit alles is het tijd om naar het strand te gaan. De golven zijn groot en de stroming is erg sterk. Een aantal van de groep trotseren het water, heerlijk!

Zelf zit ik lekker op onze strandstoelen en terwijl ik de tassen van al onze waterratjes bewaak heb ik een mooi gesprek met onze “mama van de keuken”. Plots zitten we zelf half in de zee. De golven slaan compleet over ons heen. Oké, dit is misschien wat overdreven maar we worden wel verrast door al het wat wat op ons afkomt. Het resultaat is treurig, onze tassen zijn doorweekt en van droge kleding is geen sprake meer... helaas!

Nadat we allemaal onze spullen uit het water hebben gevist gaan we vrijwillig terug het water in maar niet zomaar.. Jitsan en Brent laten zich vandaag dopen! Ze hebben hier allebei het afgelopen jaar vaker over nagedacht en hier in Ghana kwam alles samen. Het was dus dubbel feest vandaag. Na twee prachtige nummers en getuigenissen is het tijd om te dopen. Ook hier zijn de golven weer zo hoog dat het dopen een uitdaging is maar daar houden we van. Het is prachtig om dit als groep te mogen meemaken.

Nadat iedereen weer op de kant staat vertrekken we met de bus richting ons hostel voor de nacht. We komen terecht op een prachtlocatie met een heerlijke douche en een gewone WC. Wow, hoe blij kun je daar mee zijn!

Morgen souvenirs shoppen en op bezoek bij het LifeLine project en dan hoppa, het vliegtuig in! Tot zaterdag!

Routekaart naar projectplaats Asenema

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.