GH519 | Klaar voor gebruik!

Geplaatst op 12 aug 2019 - 12:27

Vier weken geleden kwam de groep van GH519 aan in Asenema voor de bouw van drie klaslokalen. De fundering lag en de groep ging aan het werk, hard aan het werk.
Inmiddels is de groep alweer een week thuis maar in Ghana hebben ze niet stil gezeten. Zojuist ontvingen we deze foto's van Stephen, de coördinator. Het moge duidelijk zijn: de school is klaar om in gebruik genomen te worden. Tijdens de overdracht beloofde de afgevaardigde van het ministerie voor onderwijs om te zorgen voor het meubilair. We hopen er dan ook op dat deze belofte zo snel mogelijk wordt ingelost. Het zou natuurlijk gaaf zijn dat bij de start van het nieuwe schooljaar in september de kinderen al les kunnen krijgen in hun nieuwe klaslokalen.

De groep is trots op de prachtige klaslokalen, het bewijs van een goede samenwerking tussen de World Servants groep en de locals uit het dorp. Zonder deze samenwerking was dit mooie gebouw er nooit gekomen! 

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.