GU118 | Laatste hele dag in Guatemala

Geplaatst op 7 aug 2018 - 14:33

Het project in Guatamala zit er bijna op, een verslag van de laatste dag.

Goedemorgen,

De wekker ging vanmorgen extra vroeg (05:00u) om een poging te doen naar de zonsopgang te kijken maar deze liet zich niet goed zien door een dik wolkendek. Na een goed ontbijt zometeen stappen we in de bus om heerlijk te gaan zwemmen in een kratermeer en verder te genieten van onze laatste dag in Guatemala.

Gister hebben we op het einde van de dag de bouw afgesloten met een ceremonie als groep, bouwvakkers en kampleiders. Na een karrevracht foto's bij het mooie logo was de bouw voor ons als groep helemaal klaar en we hebben alle vertrouwen in onze collega's van de afgelopen 3 weken dat zij het tot een prachtig einde zullen brengen.

Morgenochtend zullen we nog iets eerder opstaan (02:30u) dan vandaag om de reis terug naar Nederland te gaan maken en dan hopen we jullie donderdag weer te zien op Schiphol!

Groetjes uit het mooie bewolkte Chimaltenago.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.