GU217 | Dansen in de kerk

Geplaatst op 10 aug 2017 - 09:42

Even een kleine update vanuit het zonnige maar af en toe ook regenachtige Guatemala. De vorige updates waren tot en met zaterdag, wij vertellen jullie nu verder.

Zondag konden wij uitslapen tot wel 7:00 uur. Toen iedereen zichzelf in nette kleding had gehesen moesten we toegeven dat iedereen er erg strak uitzag. Na onbijt was het tijd om naar de kerk te gaan, dit was een groot gebouw waar 20.000 mensen in kunnen. We kregen een Engelse vertaling door een koptelefoon. De dienst begon met veel liedjes en gedans, waar iedereen fanatiek aan mee deed. Ondanks dat we een korte preek hadden, stonden we pas na 2 uur buiten. Aan het einde van de dag gingen we naar een worship. Dit was in een soort van guesthouse waar een kleine kerkdienst werd gehouden. Er werd ons verteld dat we als avondeten hotdogs kregen, tot onze teleurstellig bleek dit pizza te zijn. Heel vervelend... grapje! Eindelijk een keer iets anders dan rijst met bonen.

Maandag moesten we weer vroeg uit bed, namelijk om 6:00 uur. Vandaag gingen we weer bouwen en was ook de eerste kinderwerkdag. De kinderen waren reuze enthousiast en deden allemaal leuk mee. Toen we thuis kwamen na deze leuke dag stonden we in de rij voor de douches en zoals gewoonlijk waren deze weer steenkoud. Maar verder hebben we niks te klagen over dit prachtige guesthouse. 's Avonds werden de groetjes voorgelezen. Wij vinden dit allemaal heel erg leuk om te krijgen! Bedankt voor het 20 keer mededelen dat het Nederlands vrouwen elftal Europees kampioen is. Ondanks dat we dit zondag ochtend al wisten, werd het gewaardeerd.

Dinsdag ochtend werden we gewekt door Peter. In het begin was om 6:00 uur uit bed gaan geen probleem, maar tegenwoordig wordt het steeds lastiger en komt niemand meer opdagen bij de ochtendgym. Ook vandaag hebben we gebouwd en kinderwerk gedaan. In het bouwen zien we steeds meer resultaat: de muren worden steeds hoger en we kunnen bijna op ons betonnen pad lopen. We kunnen al bijna Bob de Bouwer zijn taken overnemen.

Dit is geschreven door de Hendrikjes (Maud de Jong en Indy Kolkman)

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.