GU217 | Uitersten

Geplaatst op 6 aug 2017 - 08:56

Via-via stuurt hoofdleider Peter een korte update van hoe het gaat met de groep in Guatemala, een land van uitersten. Hij schrijft over de bouw, de groep en de kennismaking met die uitersten.

Het internet laat het hier afweten dus nu maar even een korte update uit Guatemala. Hopelijk binnenkort meer...

We hebben de eerste twee bouwdagen erop zitten. Op twee locaties is er hard gewerkt. Op de derde verdieping van La Florida is er fanatiek gemetseld en wapening gevlochten. In Verbena is ondertussen al flink wat beton gestort op een wandelpad en in een bewakershuisje.

Op zaterdag hebben we de uitersten van Guatemala-city gezien. Eerst keken we uit op een vuilnisbelt waar dagelijks 60.000 man op zoek is naar bruikbare items tussen het afval. De gieren cirkelden rond.  Een paar uur later liepen we door een superluxe wijk, we waanden ons in een Italiaanse stad. Deze contrasten maakten diepe indruk op iedereen.

De sfeer in de groep is ondertussen fantastisch. De flauwe humor uit Twente wordt bijna door iedereen overgenomen. De vrijwillige ochtendgymnastiek wordt ondertussen ook al 's avonds uitgevoerd. Het eten is boven verwachting goed. Alleen de chocolademousse bleek gepureerde bonen te zijn, dit was een kleine domper. :) 

Het programma van volgende week is nog een beetje omgegooid, maar met de input van onze partners Sam en Phil staat er nog een hele mooie tijd hier in het vooruitzicht!

 

https://www.facebook.com/guatewilsons/posts/256216831548130

https://www.facebook.com/guatewilsons/posts/256599954843151

https://www.facebook.com/guatewilsons/posts/257009514802195

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.