GU218 | Moddergevecht op de bouwplaats

Geplaatst op 20 okt 2018 - 17:47

De groep uit IJsselmuiden heeft op hun allereerste bouwdag keihard gewerkt én lol gemaakt. Heidy van den Brink geeft een update vanuit het drassige Guatamala...


"Gisteren is er op de eerste bouwdag door de groep uit IJsselmuiden keihard gewerkt. De ochtend startte met een officiële bouw opening om 8.30u door Phil en Carlos. Daarna kon het echte werk beginnen, het uitgraven van de fundering. Een flinke klus bleek al gauw. De werkzaamheden werden uitgevoerd met pikhouwelen, scheppen en er werd grond verplaatst met een kruiwagen. Bouwleider Bert had samen met Frans de wind er goed onder. Er werd keihard gewerkt en er heerste een super sfeer op de bouwplaats.

Tussen het bouwen door was er ook zeker tijd voor een dolletje. Zo vloog de modder je soms om de oren en werd er flink gezongen door Arjan. Door de natte bodem was het al snel een modderige drassige bende. Gelukkig zat het weer deze dag mee en kwam zelfs de zon soms ook nog tevoorschijn. Het was een flinke klus. 

Om half 6 moest er gestopt worden met werken, je leest het goed moest! Helaas was het storten van het cement vandaag niet gelukt. Maandag vervolgen we onze bouwwerkzaamheden maar eerst is het tijd voor een welverdiend weekend." 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.