HA117 | Bon bye Ayiti!

Geplaatst op 9 aug 2017 - 22:36

Het zit erop voor de Haïti-ploeg. Na nog een laatste dagje souvenirs scoren in Port-au-Prince zijn ze klaar voor de terugvlucht. Ze staan klaar om in te stappen in het vliegtuig, SMS't Elise. 

Dat instappen laat nog even op zich wachten, naar verwachting vertrekken ze met een uur vertraging uit Port-au-Prince. Gelukkig hebben ze afgelopen weken flink wat geduld geoefend ?. De groep vliegt met een tussenlanding in Santo Domingo naar Parijs en daarvandaan brengt een bus hen naar Utrecht. Hoewel een afscheid altijd dubbel voelt, ziet iedereen ernaar uit om het thuisfront weer te ontmoeten en alle ervaringen te delen. 

De reistijd Utrecht-Parijs bleek op de heenreis wat ruim ingeschat door het busbedrijf. Voor de terugreis hebben we met dezelfde reistijd rekening gehouden bij het inschatten van de aankomsttijd. Voor het thuisfront is het dus belangrijk om er rekening mee te houden dat de aankomsttijd in Utrecht waarschijnlijk vroeger zal zijn dan eerder aangekondigd (20.45 uur). We verwachten de groep ergens tussen 18.30 en 20.30 in Utrecht. Donderdag aan het begin van de middag zullen we een preciezere schatting van de aankomsttijd op de site zetten.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.