LW19 | Het leidersweekend is van start!

Geplaatst op 23 mrt 2019 - 23:14

In Jacobsgat is vrijdag het Leidersweekend van start gegaan. Het weekend waar de leiders van aankomende zomer zich voorbereiden. Lees mee met de ervaring van een leider....

''Na een voor sommige té korte nacht, ontwaken de leiders op Jacobsgat langzaam en is het tijd voor het ontbijt. De leiders die vanochtend aankomen voegen zich bij de groep en de eerste GMG’s vinden plaats. De sfeer is goed, alhoewel sommige oogjes nog wat klein zijn. Na de opening is het tijd voor een boeiende bijdrage van Bjorn van Veelen die ons meeneemt in de jongerencultuur en hoe wij kunnen meewerken aan wereldwijde verandering. De info is nog maar net bezonken wanneer het tijd is voor een workshop gesprekstechnieken. Met ervaren trainers gaan we aan de slag met verschillende casussen waarbij we worden uitgedaagd goed te luisteren en te reageren. Van casussen over geslachte geitjes tot foto’s maken voor Instagram, alles komt in deze oefening voorbij.

De lunch is inmiddels aangebroken en overal worden mooie gesprekken gevoerd, oude herinneringen opgehaald en nieuwe vriendschappen gesloten. Dan is het tijd voor het middagprogramma! De eerste groep gaat onder leiding van Jan Durk de Jong bezig met de DISC training. Het is gaaf om te ontdekken hoe in elk team verschillende kwaliteiten voorkomen en vooral hoe je elkaar als team dus prachtig aanvult en kunt versterken. De andere helft van de leiders loopt ondertussen over het buitenterrein van het Jacobsgat. Van het bouwen van een hoge toren, waarbij de uitdaging is niet praten en één arm gebruiken tot het beklimmen van de uitdagende Jacobsladder. Alles komt voorbij, samenwerking staat deze middag centraal.

Als afsluiting van deze intensieve middag staat het avondeten op ons te wachten. De avond valt, verschillende groepen krijgen van de set-uppers de nieuwste informatie over hun project. Anderen zoeken de ontspanning op met een gezellig potje 30 Seconds. De sfeer is goed en ik geniet!''

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.