MA117 | De eerste woning is al in gebruik!

Geplaatst op 23 aug 2017 - 20:59

Ping! Een Facebookbericht uit Rukuru. En niet zomaar een bericht...

De gemeenschap heeft na het vertrek van de groep keihard doorgewerkt om de woningen klaar te maken voor de leerkrachten. En met succes: 'de eerste lerarenwoning is al in gebruik!', schrijft hoofdmeester Gilbert. Hij stuurt ook meteen een paar foto's van een mooi gestucte en gemeubileerde woning mee. 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.