MA123 | Mooie uitzichten, interactie en kapsalons?

Geplaatst op 16 jul 2023 - 10:02

De hoogtepunten van onze groep zijn verzameld, net als de gerechten waarvan we hopen dat deze op tafel staan bij terugkomst...

Tina: Ik geniet elke keer weer van het uitzicht van de bergen. Ik zou graag een grote kapsalon willen met een ijskoude cola.

Silas: Ik geniet van alle lieve groetjes en de mooie steentjes. Ik mis de Buffalo grill.

Rachel: Ik heb het heel erg naar mijn zin in de groep. En het samenwerken met de locals is erg gezellig. Leg dat broodje carpaccio maar vast klaar!

Jurgen: Ik geniet heel erg van de samenwerking tussen locals en Nederlanders. Tot in Frankrijk!

Steven: Ik geniet van het mooie uitzicht als je aan het werk bent en het werk met de locals. En mam, ik mis uw stukje vlees wel.

Tjerk: Ik geniet heel erg van de interactie tussen locals en Nederlanders, maar ook van alle lieve kinderen. Spaghetti zal ik wel lusten als ik thuis kom.

Joanne: Ik geniet enorm, elke dag van dit prachtige project. Bijzonder om te zien hoe warm we hier ontvangen worden. En we hebben onwijs veel lol met elkaar.

Greetje: Mijn hoogtepunt tot nu toe is de prachtige omgeving en het huisbezoek bij de locals. Ik mis alles met kaas: pizza’s, tosti’s en een lekkere pasta.

Hanno: Top project, sfeer is goed, groep is top, klimaat is lekker, leiders goed afgestemd. Alleen de geit heeft het helaas niet gered. Ik mis de bruine fruitschaal.

JP: Prachtig project in een prachtige omgeving en mooie ervaringen met mooie mensen. Een prosecco’tje erbij was wel fijn geweest.

Eva: Ik geniet heel erg van de prachtige omgeving, de kinderen en de interactie met de groep. Een lekkere kapsalon, stukje vlees of tussendoortje zou wel lekker zijn.

Sanne: Ik vind het heel leuk om te zien hoe de locals en de groep steeds meer naar elkaar toe groeien. Een lekkere McChicken gaat er wel in bij terugkomst en vast een dikke knuffel van mij.

Rhodé B: Ik geniet het meest van de sociale interactie met de groep en het contact met de lokale bevolking maar ook van de sterren. Een kapsalon zal ik wel lusten.

Noa F: Ik geniet elke dag weer van het prachtige uitzicht en de prachtige sterrenhemel als we bij het kampvuur zitten. Ik mis papa’s hamburger en Starbucks ijskoffie.

Hanna: Ik geniet heel erg van de vrouwen hier die zingend aan komen dansen bij het water halen en in de keuken. Ik lust graag spaghetti carbonara met on the side een bitterbal.

Laurens: Ik geniet heel erg van de cultuur en de warme vibes van de bevolking. Een goed stukje vlees mis ik echt.

William: De energie, de kracht en puurheid van de mensen hier inspireren mij en zorgen ervoor dat ik niet meer weg wil.

Bart: Ik geniet heel erg hier en heb het naar mijn zin.

Edwin: De sterrenhemel is hier prachtig, daar geniet ik heel erg van. Een biefstuk a la loetje zou wel lekker zijn.

Marilyn K: Ik geniet onwijs van de sociale interactie met de locals en de groep, maak je geen zorgen. Zet die nachos maar vast klaar.

Marilynn B: Ik geniet ontzettend van het sociale contact met alle knuffelige donkere kindjes om mij heen. Ik heb wel zin in: een wrap, met kip pesto, en een grande cappuccino met monchou taart.

Noa T: Ik geniet heel erg van de dankbaarheid en blijheid van de mensen. Ze zijn zo blij om ons als blanken te zien. Bas ;), neem kapsalon mee als je me op komt halen. 

Peter: Ik geniet van hoe anders deze wereld is en ik mis ons normale Nederlandje. 

Rhode M: Ik geniet heel erg om de dingen te doen die ik kan doen. En van het kinderwerk en bouwen. Als ik thuis kom lust ik erg graag een medium kapsalon.

Susanne: Ik geniet van de natuur en de kinderen maar ook het dansen met de locals. Van thuis mis ik de zelfgemaakte frietjes met een snackie dus zet die maar alvast klaar.

Ralph: Ik geniet heel erg van de kinderen hier die steeds mijn bril willen opzetten. Lotte, neem een berenklauw met pinda een patatje speciaal mee!

Michael: Het zelfstandig zijn moet ik nog aan wennen, maar het gaat steeds beter en ik geniet enorm. Jullie hoeven je geen zorgen te maken. Maar ik mis wel het vlees dus hoop snel weer te kunnen bakplaten.

Linde: De zon schijnt volop dus dat is top, maar neem wel die Chili Chicken voor me mee als ik terug kom.

Jorian: Ik geniet heel erg van de mensen en de cultuur. Een goed stukje biefstuk van de slager zou wel lekker zijn.

Corlinde: Ik geniet het meest van de kinderen hier en van de natuur. Het meest mis ik toch wel pizza en champignons.

Job: Hè gast rijstepap is heerlijk en gefeliciteerd mama. Ik mis de pasta maaltijd.

Jesse: Waar ik heel erg van geniet is het kinderwerk en natuurlijk ook het bouwen. Thuis wil ik graag een kapsalon en een Catamaran.

Jenthe: Omgeving is prachtig, een sterrenhemel is indrukwekkend, het ruikt hier wat minder. Maar ik geniet het meest van rijstepap. Biertje zou wel lekker zijn. De groeten. 

David: Ik heb het heel erg naar mijn zin en geniet enorm, jullie hoeven je geen zorgen te maken. Een Italiaanse pizza zou alleen wel lekker zijn.

Efa: Ik geniet heel erg van de mensen en van de dingen die we hier mogen krijgen van hen. Ik mis een lekkere tonijnpizza of een kapsalon.

Harmen: Je hebt sierpaarden en werkpaarden hè. Een berg beklimmen met aapjes is top. De sportschool mis ik ook wel.

Aron: Heel erg aan het genieten hier en heb het enorm naar mijn zin. Maar ik mis wel het koekje bij de koffie. 

Arie Jan: Europa is niet meer. Ik eis een kapsalon bij terugkomst.

Lydia: Volop genieten hier, met de kinderen, locals, en de groep. Niks om zorgen over te maken. Enne, Marvin ;) neem vast een broodje filet en Starbucks cappuccino voor me mee. Knuffel vanaf hier.

Jan: Malawi, warm heart of Africa blijkt inderdaad warm te zijn. Wat een prachtige mensen met warme glimlachen op hun gezicht. Gefeliciteerd lieve Sas! Bij thuiskomst hoop ik op een Tomahawk met asperges en gepofte tomaatjes met een mooie Barolo.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.