MA217 | Drie extra docenten aangesteld

Geplaatst op 2 aug 2017 - 09:46

Fantastisch nieuws tijdens de overdracht in Makonje: De overheid voegt drie gediplomeerde docenten toe aan het lerarenteam van de school! Een bekroning van drie weken samenwerking. Zelfs de hoofdmeester was sprakeloos van de stroomversnelling waarin 'zijn' school zit. 

De groep staat nu klaar om te vertrekken richting Lilongwe. Daar volgt de laatste nacht in Malawi en morgen vertrekt de groep weer richting Nederland. Iedereen is gezond en trots op het resultaat van de afgelopen weken. Anne-Marie: 'We zijn heel dankbaar voor die drie extra docenten. De eerste arriveerde gisteravond al direct in Makonje. Wat een geweldige ontwikkeling voor dit gebied!'

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.