MA217 | Hijs de vlag!

Geplaatst op 26 jul 2017 - 16:17

World Servants Delft heeft een veelzijdig programma. Wandelen, genieten, keihard bouwen, wassen, pannenkoeken bakken, zingen, ... Lineke doet verslag:

Zaterdagochtend zijn we met een grote groep naar de rivier gelopen (een wandeling van ongeveer 45 minuten) waar ook de was gedaan wordt. We hebben genoten van de prachtige natuur! Een paar hebben er nog gebouwd. 's Middags hebben we de interland gespeeld, waar we hebben gewonnen met 7-2.

De volgende dag kregen we als antwoord op de vraag hoe het met hun gaat; "goed, behalve dat we verloren hebben" Zondag op Afrikaanse tijd een kerkdienst in de open lucht meegemaakt . Prachtig, zoals ze hier vol overgave zingen. In de middag op huisbezoek geweest. Daar werden we gastvrij ontvangen en genoten van ons bezoek. Vooral de pannenkoeken dat was een groot feest. Maandag weer vol aan de slag met de bouw en het kinderwerk. Dinsdag werd het hoogste punt bereikt! Traditioneel met hijsen van de vlaggen. De world servants vlag. Een zelfgemaakte Malawiaanse vlag en de Nederlandse vlag. Tot nu toe zijn er nog steeds geen zieken! Hulde aan de kok. Uiteraard slaat de vermoeidheid wel toe en is de bouwversnelling iets omlaag gegaan. Er is veel interactie en samenwerking met de locals.

Afgelopen maandagavond zijn er liederen gezongen en er werden dansen aangeleerd door de locals! Echt super gaaf om mee te maken! Vanmorgen gaat er een groep een kleine kliniek bezoeken! We merken dat de tijd nu snel gaat en zien ook uit naar ons uitstapje naar Lake Malawi op vrijdag. Groeten uit Makonje, Namens de groep, Lineke

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.