MA219 | Op safari en naar de fameuze 'Black Rock'

Geplaatst op 5 aug 2019 - 14:06

Er zijn natuurlijk drie momenten waar je deze reis naar uitkijkt: de terugkomst, de safari en het moment dat Luuk & Bjorn het verslag schrijven; gelukkig is het voor de laatste twee nu het moment. We zijn momenteel weer in Kamphambe en hebben net de safari achter de rug. We hadden twee groepen; eentje ging in de avond op safari en de andere groep ging in de ochtend. Wanneer de ene groep op safari was, ging de andere groep naar de fameuze ‘Black Rock’. Op de vraag wat dit was, zei men: “It’s just a black rock”. Eenmaal aangekomen bij de rots bleek het een 80 meter hoge rots te zijn. Na een forse beklimming konden wij genieten van een letterlijk én figuurlijk hoogtepunt van de safari. Na wat Insta-waardige kiekjes geschoten te hebben gingen we terug naar de lodge (welke beschikte over koude douches) waar een 3-sterren maaltijd voor ons klaarstond. Na wat verhalen uitgewisseld te hebben over safari en de rots, kropen we onder onze klamboe.

Na een prima ontbijt van witbrood met jam of smeuïge pindakaas ging het programma door. Nu was het voor het hoogtepunt van Afrika: wilde dieren spotten. Helaas viel het aantal gespotte dieren een beetje tegen. Nadat iedereen zich had opgemaakt om drie uur terug te reizen naar Kamphambe, hoorden we in de wandelgangen dat er om de hoek olifanten stonden. En ja hoor, het was raak!  Een sfeerimpressie: we reden in een Jeep met gidsen die iets te veel naar het spreekwoord “Spreken is zilver, zwijgen is goud” hebben geluisterd.

Na geluncht te hebben, reden we weer terug naar onze vrienden uit Kamphambe. Onderweg was er nog tijd om een tussenstop te
maken in de stad Kasungu. Hier waren we van plan naar een grote markt te gaan, maar dit viel ook een beetje tegen. In plaats van naar de markt zijn we naar de supermarkt geweest om wat snacks te scoren voor de komende dagen!

Kusje,

Luuk en Bjorn

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.