MA315 | Project X

Geplaatst op 28 jul 2015 - 13:52

Jan Willem is vanmorgen veilig teruggekeerd in Nederland, maar EO's BEAM.nl blijft op reis, komende weken blogt Judith vanuit Malawi. 

Haar eerste blog heet 'Project X'. Judith neemt je mee in haar gedachten over het project, terwijl ze haar tas inpakt. Lees haar blog op BEAM.nl.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.