MA317 | Bouwen, dansen en zingen tegelijk

Geplaatst op 7 aug 2017 - 19:26

In Mkumbanjara zit de sfeer er enorm in, SMS't Gert Jan. En een goede sfeer geeft energie! Er is dan ook veel voortgang op de bouw en daaromheen gebeurt ook nog van alles. 

Vandaag hadden we veel voortgang op de bouwplaats: De muren zijn op hoogte, de helft van de betonnen ringbalk is gestort en al het beton van de latrine ligt erin. We moesten wel even tot 18:00 doorwerken om het beton storten af te krijgen, maar dat was geen straf. We storten samen met heel veel locals en het emmers doorgeven doen we zingend en dansend. Wat een sfeer! Kortom: een fijne en productieve dag. 

Vanmiddag is ook het lifeskills programma begonnen. We begonnen met drie tieners en eindigden met 55. We zijn benieuwd hoeveel er dinsdag en woensdag aanschuiven als we het vervolg doen. Vandaag werd ook onze was gedaan. Dit keer gingen er drie deelnemers mee om te helpen. Dat bleek zwaarder dan gedacht... 

Groeten uit Mkumbanjara!

de foto's bij het nieuwsbericht zijn al vorige week gemaakt

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.