MA317 | Nog even de toerist uithangen in Malawi

Geplaatst op 18 aug 2017 - 13:48

Via SMS geeft hoofdleider Gert Jan voor de laatste keer de belevenissen van de groep door.

Zodra de groep in Lilongwe was aangekomen, was er een run op de markt. Tegelijkertijd was er ook een run op de deelnemers door de verkopers die in de gaten hadden dat ze wat konden verdienen. Af en toe wel heel opdringerig maar de groep was hier al op voorbereid door Vincent, de projectcoordinator, zodat ze precies wisten hoe ze dit moesten handelen ?. Door sommigen werd het afdingen zelfs tot ware kunst verheven! Ik kan u alvast verklappen dat er mooie souvenirs zijn gekocht, dus dat belooft wat. Het avondeten bestond deze keer uit PIZZA! Terwijl deze met smaak werd verorberd, werden ook de laatste groetjes uitgedeeld. Die werden door alle deelnemers zeer gewaardeerd. Alsof het allemaal nog niet genoeg was, sliepen de deelnemers in een lodge waar ze vanmorgen als ontbijt friet, worst, ei en brood kregen voorgeschoteld! Heerlijk! De groep is nu gearriveerd op het vliegveld in afwachting van het boarden. Namens iedereen: tot snel!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.