MA318 | "Een geit snijdt zich niet twee keer aan hetzelfde mes"

Geplaatst op 18 aug 2018 - 19:17

De groep heeft tijdens hun uitstapje naar Lake Malawi de mogelijkheid om een wat uitgebreider verslag de wereld in te sturen.

Er zijn ontzettend veel kinderen bij het kinderwerk.  De kindertjes lopen nu nog rond met de werkjes van de eerste dag en elke ochtend staan ze voor onze slaapzaal om om een bal te vragen. Zelfs de jongens van een jaar of 14 zij bij ons om te kleuren. Er zijn nog drie groepjes die het kinderwerk moeten organiseren en er wordt al ontzettend uitgekeken naar het kinderfeest.

Het eten bevalt ons goed. Het is voornamelijk rijst, maar de ene keer met een stukje Gert Jan (de zelfgeslachte geit :-)) en een andere keer met een stukje kip of bonen. Soms hebben we als toetje een paar geroosterde nootjes of wat fruit. Kortom, er wordt goed voor ons gezorgd qua eten. Dagspreuk van deze dag: een geit snijdt zich niet twee keer aan hetzelfde mes.

Als medisch leider kan ik (Maike) zeggen dat de volle medische tas die mee ging vanuit NL nog even vol zit als toen. Op een aantal diarree gevalletjes na en wat moeite met hurken over een gat gaat het helemaal top! Ik begin zelfs stiekem te hopen dat er iemand is die een steen op z'n teen laat vallen ;)

Morgenmiddag staat de interland op het programma; dit is tegen het nationale team van Ndatuwa. Zij hebben deze week al een paar keer getraind voor morgen. Sommige deelnemers denken dat wij geen schijn van kans hebben. Ook hebben wij morgen de kerkdienst die wij volledig zelf moeten/mogen inrichten. Al kunnen wij het geen typische Malawiaansche dienst noemen, we hopen dat het een succes wordt!

Groetjes namens iedereen
van Maike en Sieuwke

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.