MA318 | Even bijpraten.

Geplaatst op 22 aug 2018 - 11:40

We krijgen zomaar een toegift op het nieuwsbericht van gisteren zodat we weer helemaal 'bij' zijn.

Het is nu woensdagochtend en de bouw verloopt voorspoedig. Alle ramen zijn zo goed als klaar. Aan de binnenkant zijn ze al aan het stucadoren. Zoals te zien is op de foto zijn Douwe, Job en Frederique hard bezig.. Het kinderwerk loopt ook goed. Er komen veel kinderen.

Donderdag komen er nog wat extra dakplaten omdat er te weinig waren. Die worden er dan nog opgelegd. Vrijdagochtend gaan we zelfs de vloer al storten! We komen heel erg ver.

De stemming is goed en iedereen is nog steeds gezond. Alleen soms wat moe van het harde werken. Maike, onze medical, heeft alleen nog maar pleisters geplakt. Cultuurleider Anne heeft het druk met het cultuurprogramma: vanmiddag, woensdag, gaan de deelnemers aan de slag met Lifeskills en wordt er een ziekenhuis bezocht om projectdoelen te vervullen. Hoofdleider Jan gaat met zeven deelnemers in de avonduren nog op huisbezoek. Er zijn plannen voor een kampvuur. Of dat ook doorgaat, horen we vast in een volgend nieuwsbericht. Heel stiekem zijn ze alweer een beetje begonnen met de voorbereiding voor de terugkomst.

Mocht iemand nog de groeten willen doen? Vrijdagmorgen gaat hoofdleider Jan voor het laatst naar de stad waar hij de groeten gaat printen. Dus grijp je kans!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.