MA318 | Lol en ernst gaan hand in hand

Geplaatst op 21 aug 2018 - 12:34

Vanuit de stad ontvangen we vandaag een update van hoofdleider Jan. Een terugblik op het weekend en een vooruitblik op de laatste hele week.

We hebben zondag een hele mooie dienst gehad die door de toerustingsleider met een aantal deelnemers goed in elkaar was gezet. Een keer iets anders; het was een getuigenisdienst. Eén van ons en één van de lokale bevolking vertelden wat Jezus in hun leven had gedaan en hoe ze tot geloof waren gekomen. Het was een indrukwekkende dienst met ook veel zang, muziek en dans zowel van ons als van hen. In de middag stond de interland op het programma zoals we al eerder hadden vermeld. Er werd fanatiek gespeeld. De tegenpartij had een supercoach 😀 maar toch kon hij niet voorkomen dat de wedstrijd door de Nederlanders werd gewonnen. Mussa had nog nooit zo'n uitslag gezien: 8-3 winst!

Maandag is het kinderwerk weer gestart. We leren hier zeker om flexibel te zijn. De vertaler kwam een uur te laat maar onze kinderwerkleider loste dit geweldig op. Vandaag, dinsdag, zijn we begonnen om de rommel rondom de bouw op te ruimen. Vandaag wordt ook het dak geplaatst. Letterlijk (en figuurlijk) een hoogtepunt! Buiten zijn de vrouwen de ramen aan het schilderen. Morgen gaan we stucadoren. De bouw verloopt dus nog steeds zeer voorspoedig. Ook met de gezondheid van iedereen gaat het nog steeds goed. Niemand is noemenswaardig ziek. Alleen slaat de vermoeidheid toe bij een enkele deelnemer maar dat is heel gewoon in zo'n laatste week. We zijn tot zover gezegend. Vandaag start ook weer de family-visiting (huisbezoeken). Dat is ook super. Al met al hebben we erg veel lol!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.