MA318 | Nu al een tweede thuis

Geplaatst op 13 aug 2018 - 14:55

Hoofdleider Jan stuurt vandaag een verslag van de afgelopen dagen. Hij gebruikt bijna alleen maar superlatieven!

Hallo, hier een berichtje van MA318. De sfeer hier in Ndatuwa is geweldig. De bouw verloopt zeer voorspoedig. Zoals op het filmpje al was te zien, zijn de contacten met bevolking grandioos. Nog nooit heeft projectcoördinator Musa zoveel helpers gezien op de bouw. Als dank voor wat we in Ndatuwa doen, kregen we al een geit overhandigd.

Iedereen is gelukkig gezond. De deelnemers praten zelfs al in termen als "second home". De ontvangst afgelopen donderdag was overweldigend. Velen hadden tranen in de ogen om te zien hoe welkom we waren!

Afgelopen vrijdagmiddag zijn we al met de bouw gestart en ook zaterdagmorgen hebben we nog gebouwd. En vandaag dus alweer de derde bouwdag. Gisteren was de kerkdienst gewoon onder de blote hemel met veel dans en gezang. Wat nog leuk is om te vermelden: deze groep heeft een ongelooflijk zangtalent wat het thuisfront niet zou verwachten. We worden daarbij begeleid door twee deelnemers op de gitaar en dat klinkt als een klok! Vandaag, maandag, is ook het kinderwerk begonnen. Er stonden direct 120 kinderen 'op de stoep'. Onze leider van het kinderprogramma mocht meteen flink aan de bak maar dat ging haar goed af. Respect!

Samengevat: iedereen is enthousiast! De hartelijke groeten van een ieder. Ik heb zojuist de berichtjes uitgeprint die vanavond zullen worden uitgedeeld. Daar zit iedereen met smart op te wachten.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.