MA318 | Voorbereidingen kinderfeest en logo schilderen

Geplaatst op 24 aug 2018 - 11:35

Muliwuli vanuit het nog steeds zo mooie Malawi! Vandaag eventjes wat anders dan de standaard verhalen van Jan omdat wij (Jill en Joppie) een verslagje afleveren! De dag is nog maar net begonnen maar we hebben al een Bult updates. 

Vandaag werden we een keer niet gewekt door kippen die dronken van het dak vielen. Wel hebben we een beetje last van een kater omdat gisteren de bonte avond wel erg bont was geworden! Een pilsje zat er helaas niet in maar heet water met genoeg desinfect viel ook niet verkeerd. 

Omdat Jan gisteren aan zijn vierde doosje dropjes was begonnen, die hij eerlijk met Job heeft geruild voor drie stroopwafels, moest Jan afgelopen nacht wel drie keer naar "het toilet". Maar gelukkig had niemand daar iets van gemerkt omdat iedereen in een diepe roes lag te slapen, thanks to the desinfect. 

Het ontbijt was trouwens erg verrassend vanmorgen, we kregen namelijk......... RIJSTEPAP!!! (Weer een kruisje  van de rijstepap afstreepkalender) Dat is natuurlijk een groot feest, vooral voor Eline. Omdat veel mensen zuinig aan hadden gedaan met beleg, konden we daar vandaag extra van genieten! 

Na het ontbijt konden we ons klaarmaken voor de laatste bouwdag! Vooral Douwe D had er ERG VEEL ZIN IN, het enthousiasme spatte er van af. Vandaag wordt er ook gewerkt aan het logo. Het dreamteam: Paula, Jolien, Douwe D en niet te vergeten Mirrian kunnen vandaag het logo verven. 

Ook is vandaag de laatste officiële Kinderwerkdag! Vandaag worden er handjes gemaakt voor basisschool Dûbel-Ien. Morgen is er het kinderfeest waar alle kinderen pannenkoeken gaan eten en de deelnemers helemaal niks! Omdat Job toch erg trek heeft in pannenkoeken gaat hij helpen met bakken zodat hij per ongeluk-expres een pannenkoek kan laten mislukken  :) 

Maar voordat de laatste bouwdag en kinderwerkdag gaat beginnen wachtte er eerst nog een grote verassing vanuit de community op ons. We kregen namelijk het broertje van Gert Jan de geit overhandigd. Gijsbert de geit ligt waarschijnlijk vanavond nog tussen onze rijst, gedecoreerd met tomaten en ui. Moge Gijsbert op een diervriendelijke manier sterven. Zijn broer Gert Jan had namelijk een wat minder vredige dood. Maar gelukkig voor onze lieve Gijsbert snijdt een geit zich niet twee keer aan het zelfde mes ~ Hidde.

Voordat wij samen met Mussa en Jan op avontuur gingen kwam de kapper nog eventjes langs. Job zijn haren zijn weer mooi bij getrimd met de tondeuse. Onze oprechte excuses voor de vriendin van Tim, want jouw vriendje heeft een grotere make-over gehad. 

Toen Job zijn "grote baard" weer was afgeschoren en zijn haartjes nog geperfectioneerd waren, was het tijd voor het geweldig avontuur naar Kasungu. Ons doel was om wat beelden te maken voor het Wilde Ganzen project voor een Extra Groot Verschil en natuurlijk  om de allerlaatste kreten van thuis op te halen. Jullie hebben weer goed je best gedaan om Jan zijn geld op te laten maken. Hierdoor moet hij onderhandelen in het internetcafé en moet hij misschien wat dropjes inleveren met pijn in zijn hart (en keel). Omdat zijn geld op is moeten we helaas de groetjes die na half 11 verzonden zijn thuis lezen. Jan had trouwens nog wel genoeg geld over om een aantal banaantjes voor de groep te scoren! 

Voordat we er een echt einde aan maken willen we nog wel eventjes een bestelling doorgeven aan de taxi's die ons ophalen uit Utrecht. 
Jildau wil graag: een zak chips en frisse sinaasappelsap. 
Job wil graag: chocolade melk en een Croissantje. 
Jan wil denken wij wel een zak drop, en als dat niet lukt is rijstepap ook wel goed! 

Groetjessss terug van het aller leukste World Servants project!

Jildau en Job

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.