MA319 | Gebouwd aan vele veranderingen, in Nederland en Malawi

Geplaatst op 23 aug 2019 - 10:56

Tranen van dankbaarheid op laatste avond.

Ouders, bereid je er maar op voor dat je een veranderde zoon of dochter uit Utrecht gaat halen. Dan doel ik niet op de Afrikaanse geur, lange baard of het lichtere gewicht. Dan doel ik op de verandering als het gaat om persoonlijke groei, groei in het geloof en de andere kijk op de wereld. 

De afgelopen weken hebben we mogen bouwen aan verandering voor de mensen in Chivukutu. Daar hebben ze door ons project nu twee klaslokalen en een lerarenwoning. Dit verandert hopelijk de toekomst van vele kinderen in Malawi! Door alle indrukken en onderlinge gesprekken hebben we ook gebouwd aan verandering bij onszelf. Gisteravond hebben we in stilte met kaarsen en sterretjes terug gedacht aan ons project. Hierbij hebben we bedacht wat dit project onszelf heeft gebracht! Dit was een waardevolle afsluiting van het project. Natuurlijk waren hierbij ook tranen, maar dit waren voornamelijk tranen van dankbaarheid! 

Zodra ik dit berichtje heb gestuurd ga ik de groep wekken en beginnen we aan onze terugreis! Morgenmiddag zien we elkaar weer. Ouders, mocht je nog boodschappen gaan doen: koop GEEN rijst maar koop stamppot, kaas of fruit!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.