MA319 | Kerkdienst in Malawi

Geplaatst op 11 aug 2019 - 20:29

Het is zondag in Malawi en dus wordt de kerkdienst bezocht. Lees en kijk mee over deze mooi ervaring!

Vandaag was de eerste zondag in Chivukutu. Om 10.00 uur stond de hele groep klaar voor de kerkdienst. Gelukkig begon de dienst wat later zodat wij nog extra konden oefenen op onze zang en dans. We mochten een dienst beleven met Malawianen uit verschillende kerken en Nederlanders uit verschillende kerken. Het was extra bijzonder als je bedenkt dat veel ouders op hetzelfde moment ook in de kerk zaten.

Na de schriftlezingen van Naomi en Jasmijn hield Bartina een prachtige preek. Mede door de vertaling voldeed de preek ook aan de Malawiaanse maatstaf, de preek alleen al duurde bijna een half uur. De hele dienst duurde ruim twee en een half uur. Wat betekend dat we bijna twee uur aan het zingen en dansen zijn geweest. De mooiste 5 minuten zien jullie in het filmpje! Wat ben ik als hoofdleider trots op deze muzikale groep!!

Vanmiddag hadden we lekker vrij. Een groot gedeelte van de groep maakt nu een wandeling door de omgeving. Anderen zijn aan het voetballen, chillen of onderbroeken wassen.

Hopelijk lukt het dinsdag om de groetjes te printen dus als je nog geen groetje hebt gestuurd, het kan nog. Taluta! (Malawiaans voor: tot ziens)

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.