MA319 | Kinderen geen bezwaar!

Geplaatst op 16 aug 2019 - 08:52

Hoe 150 kinderen in Malawi zoet gehouden worden met het kinderwerk.

Naast het harde werken op de bouw hebben we elke middag kinderwerk. Zes deelnemers organiseren leuke activiteiten voor de kinderen. 

De middag begint vaak met leuke liedjes en dansjes zoals Read your Bible of hoofd schouders knie en teen. Daarnaast leren de kinderen ons lokale liedjes en dansjes. 

Na wat wijze lessen uit de bijbel beginnen de kinderen enthousiast met hun knutselwerkjes. In tegenstelling tot in Nederland luisteren de kinderen zo goed dat ze gerust met 150 geconcentreerd kunnen werken. 

Om te zorgen dat de kinderen de energie kwijt kunnen mag er daarna gespeeld worden. Vaak zijn dit oud Hollandse spelletjes zoals zakdoekje leggen. De leraar toverde dit al snel om tot een lokaal lied! 

We kijken enthousiast uit naar het eindfeest van het kinderwerk met bellenblaas en pannenkoeken. 

De deelnemers voelen zich als kinderen in een snoepwinkel.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.