MA319 | Mzungu worden mefipa!

Geplaatst op 14 aug 2019 - 16:58

Gisteren en vandaag was het tijd om de ringbalk te storten. Dit is altijd een leuk moment van het project. Maar waarom?

Het storten van de ringbalk is hard werken en iedereen helpt. Ondertussen worden er grapjes verteld, dansjes gedaan en liedjes gezongen.

Soms gaat het een beetje mis en dan komt de Matope (cement) op de Nederlanders. Dit zorgt voor hilariteit bij de Malawianen. Met cement op ons gezicht vinden ze namelijk dat we op hen gaan lijken. Zo zie je maar, de verschillen worden steeds kleiner!

Speciaal voor Nanke, zelfs sommigen van groep Haren weten wat werken is en zijn nu vies! Zie de foto!

Natuurlijk moeten we het harde werken ook vieren. Deze keer deden we dat op zn Nederlands.

Gisteravond zijn de groetjes met veel plezier ontvangen! Na het lezen zag ik allemaal blije gezichten. Dus we zijn moe maar blij!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.