MA323 | Jesus will always come back

Geplaatst op 12 aug 2023 - 19:59

Dag 13: souvenirs kopen, reizen en eten! 

Goedemorgen, goedemorgen, goedemorgen zonneschijn. Nee, wederom niet het liedje. Dit keer konden we genieten van een echte zonsopkomst.

Na een rustige nacht, nou ja, voor de een wat rustiger dan voor de ander, stond een groot deel van de groep voor half 6 's ochtends op het strand om de zonsopgang te zien. Vier gekkies vonden het een goed idee dat al zwemmend te doen. 

Vannacht was het wederom wat minder rustig bij de heren. Rond kwart voor 11, toen bijna iedereen al sliep, zat de kamer op slot maar moest er toch nog iemand naar binnen. En daarvoor heeft onze Jaco de net-niet rozet verdiend. Jan de gouden helm vanwege zijn welwillendheid om de deur toch te openen ;)

Om 07.00 zitten wij in de eetzaal. Hier werden we overspoeld met eten. Voor iedereen één versgebakken ei met een stukje tomaat en ui, en twee versgebakken bolletjes. Het leek het samensmeltingsdiner van Expeditie Robinson wel. Sommigen van ons kregen die twee bolletjes echt niet op. 

De tassen worden snel weer ingepakt en dan stappen wij weer in onze overvolle bus om de tocht richting huis te beginnen.

Wij maken weer een tussenstop bij CCAP: daar is speciaal voor ons een souvenirsmarkt geregeld! Leider Jan spreekt ons nog één keer toe en geeft ons de benodigde tips en tricks, waarna wij de markt op lopen. 

Kettingen, armbanden, oorbellen, tassen, tekeningen, kommen en een hele hoop met de hand bewerkte, houten souvenirs zijn gekocht. Dat ging niet altijd even makkelijk. Van elkaar hebben we zeker geleerd. En ook vandaag hebben we weer gezien: de aanhouder wint! 

Hele kerststallen zijn gekocht. Toen alles was opgeruimd, kwam Mussa met Jezus in zijn handen aangelopen. Johan was hem onbewust kwijtgeraakt maar we weten het allemaal: ‘Jesus will always come back’ 

Om half 2 stappen wij weer in onze nóg vollere bus. Op naar Liziwazi. Bepakt en bezakt redden wij het tot 'thuis' en worden wij hartelijk ontvangen door de kinderen die op ons stonden te wachten. 

Met het eten worden wij verwend met spaghetti en bonen. Vanavond wordt er weer verder gewerkt aan de complimentenboekjes nadat wij onze liederen voor de kerkdienst van morgen hebben geoefend. 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.