MA323 | Lake Malawi!

Geplaatst op 12 aug 2023 - 12:50

Dag 12: update later dan verwacht vanwege geen bereik op het mooie Lake Malawi!

Het is 05.45. Iedereen is wakker: we gaan op pad! 
We wisten al dat Lake Malawi er aan zat te komen. Wat is de week toch weer voorbij gevlogen. Snel pakt iedereen de tassen in, de slaapzakken worden weer in een veel te klein tasje gepropt. Alles staat klaar om te vertrekken. 

Maar eerst zitten we iets voor half 7 aan het ontbijt, wederom met rijstepap en een boterham. Dat mocht weer goed smaken. 
Zo stappen wij iets na 7 uur met zijn allen de World Servants bus in! De deelnemers, leiding maar ook nog het keukenpersoneel en Mussa en MJ gaan mee. Zo zitten we dus met zijn 45-en in ons mooie busje. De buschauffeur geniet ontzettend van onze kleine paniekjes in de bus. 
Weten jullie onze heenreis nog? Hoe hobbelig dat was aan het eind? Daar begonnen wij dit keer mee, dus even doorbijten! Om jullie thuis van wat tips te voorzien: ‘How to survive a busreis in Malawi’. 
Op een gegeven moment gaan wij de grotere weg op, van wat betere kwaliteit. En zo rijden wij ongeveer 7 uur door. 
Op het terrein van CCAP is er met militaire precisie door elke reiziger 3 boterhammen weggewerkt. Hierna kon de reis worden voortgezet tot onze eindbestemming. 

We worden hartelijk ontvangen door de eigenaar van het hostel (en door alle locals) en iedereen verdeelt zich over de kamers en al snel liggen wij op het strand! 
We hebben heerlijk gezwommen, de ene golf was wat intenser dan de ander. Zo komen we bij het laatste diepte-interview: ‘How not to verdrink in Lake Malawi’. 

Terwijl de rest dacht te kunnen relaxen, werden vele verkooppraatjes gehouden op het strand. Jan en Marc konden goed afdingen en zijn een leuk spelletje rijker. 

Tijd om op te drogen en ons om te kleden. In een mooie eetzaal wordt wederom goed voor ons gezorgd. 
Zo hebben wij vanavond zelfs voor het eerst in 12 dagen een bed om in te slapen!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.