MA417 | Dak erop, danspartijen en dieren kijken

Geplaatst op 22 aug 2017 - 21:59

'Alles top!', begint hoofdleider Tjitske in haar SMS. Enthousiast, maar we willen natuurlijk meer weten. Gelukkig vertelt ze verder. 

'We hebben net een mooie overdracht gehad. Van twee huizen en twee latrines zit het dak erop.' De groep heeft de laatste week dus hard gewerkt, ongetwijfeld samen met veel handen uit de gemeenschap. Dat werd vandaag gevierd met speeches, zang, dans en cadeaus. 

Vanavond gaat de groep samen eten met mensen uit de gemeenschap. Zou er Hollandse pot op het menu staan, of toch gewoon het vaste menu van pasta, rijst, aardappels en salade?

Morgen gaat de groep op safari in Kasungu National Park, aan de weg van Endlaheni naar Lilongwe. De vorige groep die daar was spotte onder anderen olifanten, nijlpaarden en impala's. Zou dat deze keer ook lukken?

Na een overnachting in het safaripark, met lekkere bedden en safarigeluiden rondom, zet de groep donderdag koers naar Lilongwe. De prioreiten daar: souvenirs kopen en de vlucht halen.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.