MA418 | Bouwen, zingen, dansen en voetballen

Geplaatst op 15 aug 2018 - 19:19

De groep in Kalumamba heeft de afgelopen nacht een heerlijke nacht gehad, en dat is maar goed ook. Een beetje nieuwe energie konden ze vandaag goed gebruiken! 

De groep laat het volgende van zich weten: "Na een heerlijke nacht zijn we uitgerust en vol energie nu echt van start gegaan met de bouw. Maar dat was niet het enige wat op de planning stond. De middag vulde zich met speeches en natuurlijk mochten een geit, kip en bloemen tijdens deze ceremonie niet ontbreken. Vervolgens hebben we met elkaar gedanst en gezongen, een groot feest! De middag werd afgesloten met het spelen met de kinderen uit Kalumamba en een officiële voetbalwedstrijd. Een heuse transfer vond plaats en binnen no time was Stephan onderdeel van het team. Tussendoor worden er volop liedjes gezongen: Fries, Nederlands en alles door elkaar heen. Kortom: de sfeer zit er goed in en ook niet onbelangrijk; iedereen is gezond."   

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.