MA418 | Teveel om op te noemen

Geplaatst op 26 aug 2018 - 17:52

De laatste update van de Bethel goes Malawi-groep is alweer een paar dagen oud. In de tussentijd is er zoveel gebeurd, dat het haast niet meer terug te vertellen is... Hoofdleider André doet een poging en stuurt een flink foto-album en een stel swingende video's mee. Check het bericht!

Het is zondag en we kijken terug op een veelzijdig en indrukwekkend weekprogramma. Het is haast onmogelijk om in woorden echt een goed beeld te geven, dus we sturen ook veel beeld mee. Hopelijk kunnen jullie je daarmee een beetje voorstellen hoe we hier genieten. Klik vooral op de video's, want het draait natuurlijk om het geluid. Dat hoor je als je erop klikt (en je geluid aanzet...). 

Donderdag was een 'normale' bouwdag met natuurlijk het kinderprogramma. Natuurlijk met allemaal kleine persoonlijke belevenissen, maar die horen jullie thuis misschien wel. We waren na donderdag wel aan weekend toe. De moeheid sloeg een beetje toe. Maar op wat diarree gevalletjes na gaat het ook op medisch gebied goed. Donderdagavond hadden we een mooi en serieus programma, waar we naar onszelf keken. We mochten van elkaar ontdekken en als groep groeiden we daardoor nog verder naar elkaar. 

 

Op vrijdag zijn we naar Lake Malawi vertrokken. Een busrit van een uur of acht om uiteindelijk twee uur te kunnen zwemmen, maar volgens de deelnemers meer dan waard. We hebben bij Lake Malawi geslapen en daarom konden we zaterdag nog een keer heerlijk zwemmen en genieten van de zonsopgang boven het meer. Prachtig! Ook genieten dat we precies tegelijk op het terrein waren met een groep christelijke jongeren. Zo konden we genieten van hun Afrikaanse zangkunst. Zaterdag zijn we weer teruggereden en moe en voldaan kwamen we weer aan in Kalumamba. Een uur eerder dan gepland, dat gaf ons dus wat extra relaxtijd op de veranda van wat we nu 'ons thuis' noemen. Kortom: weer een topdag!

Vanmorgen konden we uitslapen en toen was de kerkdienst.Dit werd een Dutch ceremonie genoemd en Peter had dit allemaal goed voorbereid. Hij deed de overdenking op basis van Romeinen 8:31-39. Mooie boodschap, dat Jezus je helemaal wil en niet een klein gedeelte van je leven. En natuurlijk ontbraken de koren niet en konden we genieten van hun gezang. Met de filmpjes kunnen jullie een klein beetje meegenieten. Ymkje werd op haar 21e verjaardag verrast en toegezongen door alle Nederlanders en Malawianen. Zij mocht zelfs meedansen en zingen. Prachtig om dit te zien! Haar feliciteren kan hier. Ze heet 'de Vries' van achternaam. vervolgens hebben we de dienst afgesloten door met z’n allen in een grote kring te staan en zo biddend de dienst afsluiten. 

Nu zijn we ons aan het klaarmaken om een markt in de buurt te gaan bezoeken.

Groeten, André en Peter

André en Peter stuurden meer foto's dan er boven dit bericht pasten. Alle foto's die ze stuurden staan hier.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.