MA418 | Veelzijdig weekend

Geplaatst op 20 aug 2018 - 20:16

Vlechten, voetballen, dansen, zingen, cultuur... alles in één weekend. Hoofdleider André doet verslag, met swingende filmpjes!

Zaterdagochtend zijn we aan het bouwen geweest. 's Middags cultuurprogramma en hebben we in drie groepen een wandeling gemaakt door de omgeving. Bij drie huizen van lokale mensen hebben we maïs gestampt op het land geholpen en gezongen en gedanst. Zaterdagavond geoefend als koor ter voorbereiding op de dienst van zondag morgen. Zondag konden we een uurtje langer slapen. Daarna de kerkdienst met een mooie overdenking van peter en daarna een springende lokale dominee die ons helemaal enthousiast heeft gemaakt.
's Middags een voetbalwedstrijd. Het was heel spannend maar uiteindelijk toch gewonnen met 7-5! 
Tijdens de wedstrijd werden de haren van de dames gevlochten. 
's Avonds een Meet and Greet met 16 lokale mensen en konden we vragen aan elkaar stellen. Het was leuk om te zien dat ze zeer geïnteresseerd waren in onze antwoorden.
Maandag een grote dag voor Marem! Ze is 16 jaar geworden en we hebben voor haar gezongen. Ook de heerlijke taart ontbrak natuurlijk niet.
Vandaag weer gebouwd, vanmorgen kinderwerk, vanmiddag Life skills en eerste huisbezoek.

We merken dat iedereen moe begint te worden , daarom vanavond maar extra vroeg naar bed
We zijn nog steeds gezond en vinden het ook erg leuk!!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.