MA419 | De zon komt op, maakt de morgen wakker!

Geplaatst op 16 aug 2019 - 22:14

De eerste steen is gelegd, de eerste geit is geslacht en wat is Malawi mooi! Lees mee met de eerste avonturen van MA419!

Monire mosé lieverds,

 

Wij zijn alweer een paar dagen in het prachtige Malawi! Het gaat goed met iedereen en we hebben al heel wat beleefd J. Iedere ochtend staan we om 6:00 uur op met en genieten we van een mooie zonsopgang! Daarna lekker ontbijten met rijstepap en brood. 

 

Woensdag hebben we in groepjes al wandelend het dorp verkend. In de middag hadden we de welkomstceremonie met veel zang en dans. Om ons te verwelkomen kregen wij een schitterend cadeau: een kip en een geit. De geit is inmiddels omgedoopt naar Gerben. Donderdagochtend hebben wij met een groot deel van de groep gekeken hoe Gerben heen ging. Tijdens de lunch hebben we erg van Gerben genoten.... Heerlijk! J. Donderdag was ook onze eerste bouwdag en zijn we om 8 uur begonnen. Met de hulp van de locals zijn we erg ver gekomen. De mannen uit het dorp hielpen met tillen en metselen en de vrouwen, luid zingend, met het doorgeven van de stenen. Na het bouwen gaan de voetjes van de vloer op de klanken van de locals! De soundtrack van onze reis is inmiddels “simadiya, simadiyayo, simadiyayo, henaaaaaaa, henaaaaa (geen idee wat ze daar zingen). Donderdagochtend is ook het kinderwerk van start gegaan. Dit werd gedaan door Irmen, Joëlle en Sophie. Ze hebben aan minstens 110 kinderen het verhaal van de goede herder verteld. Daarna volgde een dikke dance battle waar Sophie haar danskunsten kon laten zien! In de middag hebben Naomi & Ilse nog met de kinderen gevoetbald en gekorfbald.

 

Inmiddels is het hier alweer bijna 20:00 uur en al een tijdje donker. We hebben weer genoten van de fenomenale zonsondergang en het lekkere eten. Er wordt druk spelletjes gespeeld en geschreven in de dagboekjes. Wij gaan straks lekker koesen (slapen voor de niet friezen), MORGEN WEEKEND!!! 

 

De groetjes en Paweme vanuit een prachtig Liziwazi

 

Jurjen en Ilse, en de rest van de groep.

 

Ps. Naomi en Ilse hâlde Fân Mem

Pps. Fotocredits naar Marieke

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.