MA419 | Olifanten in Malawi willen ook ontbijten

Geplaatst op 30 aug 2019 - 12:51

De groep vertelt van hun avonturen in Kasungu en het afscheid in Liziwazi!

Dag allemaal, 

Gisteren zijn wij aangekomen in Lilongwe waar we ons klaar maken voor de lange reis die ons te wachten staat. De afgelopen dagen hebben we afscheid moeten nemen van ons geliefde Liziwazi, wat bestond uit het opleveren van de school, het kinderfeest en een gezamenlijk eindfeest met de locals. Nadat we woensdagochtend uit Liziwazi zijn vertrokken kwamen we we rond de middag aan bij het safaripark. Daar hebben we mogen genieten van de prachtige natuur, maar ook weer van een normaal bed en stoel mét rugleuning. Maar..., toen we gisterochtend wilden gaan ontbijten werd dit feest abrupt verstoort door een olifant die ook trek had. Hij stal daarom een heel tafelkleed met eten. Hier hoort u als ouders vast thuis wel meer over. Voor nu wensen wij jullie een fijne dag en hopen we jullie morgen weer in de armen te sluiten. 

Met een lang snuit blaast de olifant dit verhaal uit.

Groeten van MA419

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.