MA419 | Scheppen, lopen, vullen en bouwen

Geplaatst op 26 aug 2019 - 09:27

Zo zagen de laatste dagen in Liziwazi eruit. We hebben veel stenen door gegeven en ontzettend veel emmers gesjouwd.

Het klaslokaal is inmiddels helemaal gevuld en het dak ligt er bijna op. Ook hebben we de laatste dagen keihard aan de latrines gewerkt, waardoor die ook al bijna af zijn. Naast de latrines was het ook tijd voor leuke dingen. De avonden werden gevuld met discussies, goeie gesprekken en een leuk spel van jongens tegen de meiden. Helaas hebben de jongens gewonnen, maar natuurlijk wel met hulp van een aantal meiden verkleed als jongens (anders kunnen de jongens natuurlijk nooit winnen). Gisteravond hebben we samen met de locals pannenkoeken gebakken en nsima gemaakt. Vandaag (zondag) hebben we de Interland gespeeld en met 6-1 gewonnen! We kijken uit naar de laatste dagen in Liziwazi en gaan nog genieten van de laatste momenten hier. Dinsdag hebben we de overdracht en het kinderfeest om deze prachtige weken met het dorp af te sluiten. We hopen dat jullie hebben genoten van deze update, als jullie onze filmkunsten willen zien, kijk dan naar het filmpje.

Taluta van MA419!

Groetjes, Irmen

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.