MA519 | Malawi is MEER dan je denkt

Geplaatst op 28 okt 2019 - 19:28

In een prachtige omgeving is MA519 bijgekomen van twee intensieve weken.

Zondag en maandag hebben we doorgebracht op Kandé beach bij Lake Malawi. We hebben een prachtige boottocht gemaakt naar een rotseiland en heerlijk gezwommen in het helder blauwe water. Vanmorgen om 05.00 uur hebben we een geweldige zonsopkomst gezien. Na even vastgezeten te hebben met de bus zijn we nu in Katawa weer flink aan het werk. Samen met de lokale gemeenschap werken we keihard aan de laatste loodjes. De laatste week is begonnen!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.