MA622 | Beter weer en lekker bouwen

Geplaatst op 30 apr 2022 - 13:38

Terwijl het weer verbetert werken we lekker door aan het schoolgebouw. Het tempo is geweldig!

Gisteren bestonden de bouwwerkzaamheden voor een groot deel uit het aanvoeren van materialen. Stenen voor de metselaars, grond om de vloeren op te vullen en gebroken stenen, die er in overvloed zijn, om de grond mee af te dekken. Daar bovenop komt later de betonvloer. Voor het aanvoeren van de stenen vanaf de steenhoop waar ze gebakken zijn, maakten we een lijntje samen met de vrouwen uit het dorp. Onder luid gezang werden de stenen doorgegeven. Erg gezellig én het schoot flink op.

Het weer wordt hier nu beter. Na een regenachtige Koningsdag hebben we een paar bewolkte dagen gehad. Gistermiddag kwam de zon er al regelmatig door en vanmorgen is het lekker zonnig. Het wordt hier dan ook meteen warm, dus goed smeren met zonnebrand!

Vandaag is geen werkdag, maar wie dat wil kan de bouwvakkers en de lokale bevolking helpen.  Die storten vandaag het eerste deel van de ringbalk. Typerend voor deze groep en de motivatie van iedereen, is dat eigenlijk iedereen vanmorgen aan het werk is. Ook na de lunch is er nog even geholpen met het doorgeven van emmers cement voor de ringbalk. Vanmiddag zijn we verder vrij en kan er een wandeling gemaakt worden. Vanavond is er een kampvuur met een flesje fris. Luxe! 

We realiseren ons dat het project al halverwege is. De tijd gaat ontzettend snel. We genieten enorm en blijven dat volgende week doen.

Bedankt voor al jullie groeten! Hierbij de groeten terug!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.