MA622 | Er wordt hard gewerkt in Malawi

Geplaatst op 28 apr 2022 - 09:44

Ondanks dat er soms flinke buien over komen, vermaakt de groep zich prima! Vele handen maken licht werk.

Dinsdag kregen we na de opening van de bouw de smaak snel te pakken. Al snel werd er flink gewerkt door de lokale bevolking, de mensen van de aannemer en door ons. De samenwerking ging ook prima. Ook het kinderprogramma is gestart. Dat was een groot succes! Het kinderwerkteam, de kinderen en leraren zijn erg enthousiast. Na de lunch met rijst en green veggies ging het bouwen door. Aan het eind van de middag was er een heel goed begin gemaakt, volgens ons én de aannemer. Na het werk konden we ons wassen met een halve emmer warm water. Heerlijk! Meer heb je niet nodig. Opgefrist aten we daarna rijst met bonen en kool. Erg lekker volgens de meesten. Daarna was er tijd voor ontspanning of  om de dag te gaan afsluiten. We kunnen merken dat we vandaag flink bezig zijn geweest; we zijn moe!

De nacht die volgde hadden we veel harde regen met onweer. De gebouwen die we gebruiken blijken gelukkig waterdicht. Na het ontbijt gingen we weer aan het werk en het kinderprogramma. Vanwege de nattigheid was het kinderprogramma niet op het veld, maar in de eetzaal. Het thema is 5 broden en 2 vissen. Op de bouwplaats wordt er heel hard gewerkt. Er wordt flink gemetseld er worden stenen aangevoerd, met bouwijzer gewerkt, etc. We moeten soms wel schuilen voor soms felle buien. Het is hier echt 'Hollands' weer, dus geen probleem om nog even de oranje kleding tevoorschijn te halen voor een mooie koningsdag foto!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.