MA622 Makhuwira | Eerste project 2022 onderweg

Geplaatst op 23 apr 2022 - 13:43

Het was lang wachten, maar de groep is nu echt op weg richting Malawi. 

Na 2 jaar wachten door de corona pandemie, gaat de groep nu eindelijk op pad. Ook al is dat wel met een dubbel gevoel door een drietal afmeldingen op het allerlaatste moment. Zelfs de initiatiefnemer van dit volwassen project kon niet mee door een corona besmetting. Dat is ontzettend zuur en moet een plek krijgen. 
Tegelijkertijd is het voor de rest van de groep en voor de mensen in Makhuwira na jaren van wachten het moment eindelijk daar. Ze zien er naar uit om te gaan ook al was het met alle PCR testen vooraf, het registreren online en het verkrijgen van de visa wel spannend. 
De bus was flink op tijd dus eerder dan gepland zijn ze goed vertrokken na afscheid te hebben genomen van vrienden en familie. Op naar de eerste halte: Brussel!

Routekaart naar projectplaats Makhuwira

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.