MA622 | Veilig aangekomen en gestart met de bouw

Geplaatst op 26 apr 2022 - 12:50

We zijn er! En we kregen een heel warm welkom in Makhuwira.

Na een goede reis kwam de groep aan. Eerst veilig aangekomen in Nkhamenya lodge voor de eerste overnachting. Heerlijk gegeten in de dining room; rijst met beef en green veggies. Erg goed en gezellig. Na een goede nachtrust zijn de eerste GMG gesprekken gevoerd en daarna ontbijt met brood met ei, tomaat en ui en patat. Verrassing! Vol energie en verwachting ging de groep op weg naar Makhuwira. De bus werd al bij aankomst achterna gelopen door blije en zingende kinderen. Wat een warm welkom! Heerlijk om te zien. Er volgde een mooie welkomsceremonie en opnieuw werd er uit volle borst gezongen. Daarna heeft de groep hun plek ingericht en kon er lekker worden gegeten in de eetzaal. Na opnieuw een goede nacht is vanmorgen de bouw geopend met een openingsceremonie: een lied, de volksliederen van Malawi en Nederland en een paar korte speeches. Het bouwen is begonnen!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.