Meet & Greet

Geplaatst op 19 apr 2024 - 18:53

Partnermeeting DAG 2 | Oude Herinneringen ophalen en nieuwe maken! 

Net als op de projecten en weekenden beginnen we de dag met een GoedeMorgenGesprek (GMG). Er werd gesproken over vragen als; ‘Waarom World Servants?’ en “Waarom werken we samen?’ Daarnaast is er volop gebruik gemaakt van de gelegenheid om ervaringen over samenwerkingen met elkaar uit te wisselen.  

Daarnaast is er elke dag een inspiratie moment, waarin een coördinator zijn/haar verhaal kan delen. Dit doen we om elkaar te  inspireren.  

Na de lunch was er een unieke Meet & Greet, waarbij er zowel oude deelnemers als oude leiders de projectcoördinatoren (weer) hebben ontmoet. Samen met de coördinatoren hebben ze potjes gemidgetgolft, maar  zijn er ook mooie herinneringen opgehaald en hard gelachen. Om de middag goed af te sluiten hebben we gezamenlijk gegeten.  

In de avond was er nog een leuke ontmoeting, namelijk tussen de coördinatoren en de leidersteams van dit jaar!  Zij kregen de mogelijkheid om al hun vragen te stellen over het komende project die zij gaan draaien.  

Wij kijken ontzettend uit naar morgen, want dan zullen er weer honderden jongeren ons komen vergezellen voor het VBW!  

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.